Vandring

Så här på våren blir det ofta mycket uteaktiviteter, det gäller att ta vara på de fina dagarna. I måndags, 27 maj vandrade vi tillsammans från Brösarp till Haväng. Vandringen sträckte sig genom skog och betesmarker ända till havet och Hanöbukten. Vi passerade bland annat järnvägen där man fortfarande kan resa med ångtåg under sommaren och Verkaån som slingrar genom landskapet för att mynna ut vid Haväng.

Ungefär halvvägs stannade vi och åt matsäck som var och en av oss bar med sig. Det var skönt att få vila en stund på vägen. Väl framme i Haväng grillade vi korv och några vågade doppa tårna i Östersjön, som fortfarande är väldigt kall. Tiden gick fortare än vi anade och plötsligt blev det dags att köra hem till Tomelilla igen. Vi fick en härlig dag tillsammans, där det enda syftet var att koppla av och njuta av dagen.

/Inga
VandringHaväng

 

Vädrets makter

Ny tisdag, ny fotodag. Hela veckan har varit solig och fin, så min plan har varit att ta med årskurs ett ut i skogen och fotografera vårblommor. Det finns ett jättefint ställe på Listarumsåsen utanför Smedstorp där det blommar för fullt just nu.

Morgonen drabbade oss med ösregn och jag fick snabbt komma på en plan B. Som tur är finns det en plantskola utanför Tomelilla, dit vi begav oss i bilarna. Ett stort tack till personalen på Ullstorps Gardencenter som lät oss gå runt och fotografera alla spännande blommor (och sköldpaddor).

Uppgiften var att fotografera makro, d v s närbilder. Just blommor brukar vara tacksamt för detta eftersom de har många olika färger och former. Dessutom brukar de stå still vilket underlättar när man ska ta bilder riktigt nära.

/Inga

Foto: Therese Lärka

BlommaBlomma

 

Utflykt till Hallamölla

Igår, tisdag var det årets första riktigt varma dag och då passade vi på att göra en utflykt. Deltagarna i årkurs två och tre, följde med mig som är lärare i digital bild och vår assistent Sofia till vattenfallen i Hallamölla.

Hallamölla ligger i närheten av Chrisitnehofs slott och är Skånes högsta vattenfall. I själva verket är det flera vattenfall efter varandra. Här ligger fortfarande en kvarn som är museum och vi hade turen att få komma in i kvarnen och se när kvarnhjulet snurrade.

Vårt mål med utflykten var att fotografera vatten som rör sig. Vi var inte riktigt förberedda på att det skulle vara så ljust eftersom träden fortfarande inte har några löv, men med lite trixande med bländare och slutartider kunde vi i alla fall ta lite bilder. Nästa gång får vi testa med gråfilter för att få lite sämre ljus.

Vattenfall