Mitt projekt

Jag har börjat på ett eget projekt. Jag började med ett musik projekt men jag insåg ganska snart att det inte fungerade. Nu har jag tema djur och natur i fotografering och måleri. När jag har tagit en bild som jag tycker blir bra så experimenterar jag med bilden i Photoshop. Jag gillar att fotografera. Att måla är också kul. Jag målar med akryl. Jag lyssnar till musik när jag målar men jag målar inte till musiken.

Jag fotograferade ett paradisäppelträd som finns här på skolan. Det står där som prydnad.  Jag gjorde om bilden i Photoshop, markerade äpplena och gjorde bakgrunden svartvit. Jag använde justera nyans/mättnad för att ändra färgen på äpplena.

Jag fotograferade närbild av min katts öga. Jag gjorde denna bild på samma sätt som trädet. Jag gjorde bilden svartvit i Photoshop men denna gången använde jag ett justeringslager.

Av Emma

 

Valfritt projekt

Dagarna som Unikum har ett valfritt projekt brukar alltid bli väldigt speciella. Av anledningen att varje elev som studerar konst får välja. Jag är väldigt intresserad utav att skapa med kol och akvarell. Dagar som utgår från ett schema kan ibland vara enformigt men mycket härligt. Just under anledning av att alltid måla eller rita efter ett bestämt tema kan bli en tristess då och då. Vi människor som alltid har gått in på våra egna vägar under vår tillvaro har lärt oss att acceptera de olika regelverken och hyser en respekt inför sig själv.

När jag åter tog tillvara min passion med konsten och att teckna hade jag upptäckt mitt intresse för att teckna stilleben. Speciellt intresse med olika mat porträtt. Under min första tid som jag bott i Skåne upplevs det som om mitt intresse för stilleben och porträtt utav mat har drivit mig till att skissa äpple. Denna akvarell har blivit en drivkraft.

Erik

Mitt Eget arbete – Persephone

Jag har valt i projekt arbete män inte döpt det till något men jag har valt att göra kvinnor fantasi kvinnor. Men varför jag har döpt bilden till Persephone är för att det finns en gudinna som heter så. Historien bakom denna tavla är: Demeter (som är väder gudinnan i Grekland) har en dotter som blev kidnappad av Hades som blev förälskad i henne och tog med sig henne ner till underjorden och hon fick inte äta något men hon åt några frön från en grepfrukt. Så det blev så att så många grepfrukts frön hon åt så lång tid var hon tvungen att stanna hos Hades och när hon var borta blev hennes mamma Demeter blev så ledsen att det blir vinter men när Persephone kommer hem blir hennes mamma så glad att det blir sommar i gen. Så Jag valde att ha Persephone som ser olycklig ut hon håller också på att stoppa en grepfrukts frö i munnen och hades griper tag i henne och håller kvar henne nere i underjorden. Jag tycker det är kul att ha projekt arbete för det är kul att kunna bestämma vad man skälv ska göra.

Gjord av: Amanda Widman