Min egen designade stol

Den andra uppgiften var att designa en stol från IKEA. Först skulle vi rita av stolen från 3 håll.  Det var svårt för man skulle rita stolen tredimensionell.  Jag ritade bara två bilder för jag valde att rita stolen lite från sidan och då såg man två sider på en gång.  När det var klart kopierade jag dom två teckningarna av stolen.

Man skulle nämligen rita eller måla på skissen av stolen hur man ville att den skulle se ut. Man skulle göra två möjliga förslag. Jag valde fort att jag ville att min stol skulle vara rosa därför att det är min älsklings färg. På stolen skulle jag med hjälp av decoupage fästa bilder på fjärilar som jag själv fotat på stolen.  Mitt andra förslag var att göra en vitt stol med glitter på.  Jag skulle också sy en rosa dyna. På dynan skulle jag sätta servett med bilder  av fjärilar. Det förslaget valde jag för det värkande roligast att göra.

Så var det dags att börja måla stolen. Man skulle först måla stolen vit som grund för den andra färgen man hade valt. När stolen torkat började jag måla stolen med akryl färg. Jag målade på små ytor i taget till exempel en sida av ett ben. Sedan strödde jag silvrigt glitter på det stället där jag målat. Så gjorde jag sedan på hela stolen.

När stolen var täkt med glitter fick den stå och torka. När stolen var torr skulle jag lacka stolen. Jag trodde lacken skulle bli genomskinligt men så var inte fallet.  Lacket var just gul brun. Perfekt att använda på trä som inte var målat. Så på ställen bär det kom lite mycket lack lös stolen lite gult. Det var lite synd. Men det blev bra en då.  Jag skar ut en lagom bit av skumgummi som skulle passa stol sitsen.

Sedan var det dags att välja tyg. Jag tänkte att om jag tog ett tyg med mönster skulle jag slippa använda decoupage.  Jag hittade ett fint tyg med nätet . Men det var slut i lagret så jag valde ett rosa en färjat tyg på Bo Olleson. Jag sydde i hopp tyget på maskin.  Sist men inte minst tog jag fäste jag en hell servett med hjälp av decoupage.   Motivet på servetten var flera cupcake.

jag trivs bra på skolan

Hej

Jag heter Amalia och jag går min andra årskurs på konstskolan unikum, och jag trivs så bra på Österlen folkhögskolan, det är inte många gånger  som jag mår så bra som jag gör nu på den här underbara skolan. Här får jag träffa många och intressanta människor, som jag hade lite svårt med att bli kompis med.  Tillexempel  har jag fått stifta bekantskap med klasskompisar på unikum, och sen tycker jag att alla lärare och assistenterna på unikum är så trevliga, och positiva. Och då kan jag känna mig som hemma, sen tycker jag att det är skönt att får åka hem, på helgen efter skolan på fredagarna.  Och sen visste jag att jag skulle får utveckla mig, så mycket som jag har gjort på den här höstterminen.  Och det kommer jag fortsätta med.