Expert på ansvarsfull turism inleder kursen Entreprenör ekoturism

Jeppe Klockareson

I september startar den nya kursen Entreprenör ekoturism på Österlens Folkhögskola i Tomelilla. Jeppe Klockareson är först ut och kommer att leda deltagarna igenom kursen första två moment med fokus på ekoturism och hållbarhetsarbetet i praktiken:

– Initiativet av Österlens Folkhögskola att starta kursen Entreprenör ekoturism ligger helt rätt i tiden. Den fyller en viktig roll i utvecklingen av natur- och ekoturism i Sverige. Kursinnehållet är pricksäkert, genomarbetat och spännande. Samtidigt riktar kursen in sig på branschens faktiska kompetensbehov. Utbildningen är en långsiktig satsning som verkligen behövs i Sverige då utbildningssystemet är kortsiktigt. Vi behöver bygga nationell kompetens på lång sikt som kan hjälpa svensk naturturism att växa, säger Jeppe Klockareson.

Turistnäringen är med över en miljard resenärer det största affärsområdet i världen. Den bidrar med 10 procent av världens BNP och turistnäringen står för ett av tio arbetstillfällen i världen. Vi reser för att besöka och utforska främmande kulturer, vacker natur och orört djurliv. Men antalet turister fortsätter att växa och de negativa effekterna bli tydligare på och runt destinationerna. Utvecklas den globala turistnäringen på ett hållbart sätt för att bevara alla de saker som vi vill uppleva och de platser vi vill besöka?

Jeppe Klockareson har jobbat med dessa frågor i över tio år och har en bakgrund som VD på Basecamp Explorer Sweden och som Produktchef på STA Travel Nordic. Sedan 2010 driver han Fair Travel på heltid, som erbjuder expertis inom hållbar turismutveckling till kunder över hela världen, genom rådgivning, föreläsningar, utbildning, projektarbete och sälj- och marknadsföringssupport.

Sedan fyra år tillbaka är Jeppe styrelsemedlem i Naturturismföretagen (tidigare Ekoturismföreningen) och fungerar även som Sverigerepresentant för The Global Sustainable Tourism Council (GSTC). Fair Travel är också GSTC’s officiella utbildningspartner i Norden. Österlens Folkhögskola har ambitionen att inkludera GSTC Sustainable Tourism Training Program (GSTC STTP) som en del av utbildningen, och därmed bli en av de absolut första i Sverige, att erbjuda detta som en del till de studerande.

Fair Travel anser att ansvarsfull turism inte bara erbjuder ett sätt för turistnäringen att positivt bidra till en mer hållbar värld, men också en mer givande och unik reseupplevelse.

Mer information om kursen hittar du här >>

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>