Bo på internatet Nedraby

Nedraby är internatet som är kopplat till Unikums konstutbildning. Här arbetar vi med stöd i boende och här tillbringar deltagarna största delen av sin tid.

Våra ledord är delaktighet, trygghet, glädje och självständighet. Vi ser till dina behov och önskemål om vad just du behöver öva på och utveckla.

Att bo på internatet är en introduktion till ett mer självständigt vuxenliv. Här får du öva på alla de färdigheter det kan innebära att bo själv. På vägen dit ger vi dig möjlighet att förstå dig själv bättre i samspel med andra.

Med jämna mellanrum har vi husmöte. Här får du till exempel ta del av information om vad som händer på skolan och på fritiden. Det ger dig också stor möjlighet att vara delaktig i gemensamma beslut.

Under din tid på internatet övar du tillsammans med personal upp dina sociala färdigheter och på boendekunskap. Du får också stöd i att bygga upp en meningsfull och aktiv fritid. Vi arbetar med veckoschema som stöd i vardagen och på helgerna åker vi på utflykter och aktiviteter. Det kan till exempel vara besök i någon stad eller till olika attraktioner här på natursköna Österlen.

Internatet är bemannat 14.00 – 09.00 på skoldagar och dygnet runt på helgerna. Du som väljer att bo på Nedraby kommer att ha en egen kontaktperson, allt för att du ska känna dig så trygg som möjligt.

På skolloven är internatet stängt och du som deltagare åker hem.

 

 

 

Vi som jobbar här är:

Stefan Skog
stefan.skog@osterlen.fhsk.se
Ewa Lindén
ewa.linden@osterlen.fhsk.se
Birgitta Hüllert
birgitta.hullert@osterlen.fhsk.se
Roger Viklund
roger.viklund@osterlen.fhsk.se

För bild, titta på hemsidan under kontakt.

Telefon till internatet 0417-280 26

Har du frågor om boende och ekonomi, kontakta skolans kansli, 0417-280 00 kansli@osterlen.fhsk.se