Berlin – en resa i det kalla krigets historia

För femte året i rad arrangerar Österlens folkhögskola en resa till det kalla krigets Berlin. Under 6 kursdagar (4 hela och 2 halva) på plats i Berlin kommer ni att guidas runt på olika historiska platser med anknytning till det kalla kriget och stadens delade historia. Vi besöker bland annat transithallen Tränenpalast, Stasis högkvarter och rannsakningshäkte samt åser de spillror av muren som finns kvar på olika ställen i staden. På dessa historiska platser, avsides de vanliga turiststråken, ledsagas vi av duktiga engelskspråkiga guider.

Guidningarna kompletteras med stadsvandringar i framförallt Berlins östra stadsdelar med Håkan Johansson, lärare i historia och tidigare bosatt i Berlin, som ciceron. Det kommer att bli klassisk sightseeing till fots och i dubbeldeckarbuss kring Unter den Linden, men även promenader på trevliga bakgator i trendiga Prenzlauer Berg, Kreuzberg och Friedrichshain. Kursen lämpar sig väl både för nybörjare och rutinerade berlinresenärer i alla åldrar. På våra exkursioner kommer vi att färdas med spårvagn, tunnelbana, pendeltåg och buss, men det kommer också att bli långa promenader.

I kursavgiften ingår i huvudsak program och boende. Ni får alltså själva organisera er resa till Berlin med flyg, tåg, buss eller egen bil, vilket vi gärna hjälper till med. Vi möts sedan upp på vårt hotell på eftermiddagen innan kursstart och har traditionsenlig uppstartträff på närmaste Biergarten.

Här kan du se bilder från resan 2017.

I kursavgiften ingår boende och program på plats. Ni får alltså själva organisera er resa till Berlin med flyg, tåg, buss eller egen bil, vilket vi gärna hjälper till med. Vi möts sedan upp på vårt hotell på eftermiddagen innan kursstart och har traditionsenlig uppstartträff på närmaste Biergarten.

Kursdatum
25 juni – 30 juni

Ansök senast
31 mars

Kostnader
Kursavgiften är 4 000 kr för del i dubbelrum och 6 000 kr för enkelrum.
I priset ingår hotellrum med frukost 5 nätter, veckokort för Berlins kollektivtrafik, inträden, guidningar, kurskompendium samt brunch sista kursdagen.

Övriga upplysningar

  • Det finns 19 kursplatser och du måste ha fyllt 18 år för att bli antagen.
  • Stadsvandringarna på eftermiddagarna är och ska vara tillgängliga för alla, men har upplevts som fysiskt utmanande av några resenärer tidigare. Här försöker reseledaren att vara lyhörd och hitta lösningar.

Kontaktperson
Håkan Johansson
+46706880333
hakan.johansson@osterlen.fhsk.se