Kom in i gemenskapen

Internatelever har en unik gemenskap. De som bott på internat säger att det är där de fått vänner för livet, vänner som ingenting senare kan ta ifrån dem, varken geografiska avstånd eller intressemotsättningar.

På Österlens folkhögskola värnar vi om att alla ska känna sig hemma. Vi har regelbundna korridormöten om gemensamma aktiviteter och trivselfrågor i allmänhet.

  • Skolan har 40 enkelrum och 25 dubbelrum som är fördelade i  olika hus. 
  • Det finns rum både med och utan egen toalett. 
  • Du behöver endast ta med personliga saker, kudde, täcke och sänglinne. 
  • I ditt rum finns nätverksanslutning.
  • I varje korridor finns ett litet pentry där du kan laga din mat på kvällar och helger.

Lunch och kvällsmat, måndag – torsdag samt lunch fredagar serveras i matsalen. Kontakta kökspersonal före terminsstart om du behöver specialkost av något slag.

På din fritid kan du använda styrketräningslokal, bastu, gymnastikhall och en fritidslokal med biljardbord och bordtennisbord.

Kostnader
Internatpriser
Priset på internatrummen varierar beroende på standard och om du bor i enkelrum eller dubbelrum. I priset för rummet ingår också kostnaden för lunch och kvällsmat, måndag – torsdag samt lunch fredagar.

Internatet har namn efter byar i närheten: Högestad, Herrestad, Övraby, Nedraby och Lyckås

Internatchef
Kerstin Blohmé

0417-280 20
kerstin.blohme@osterlen.fhsk.se

Jag ansvarar för skolans internat. Jag kan hjälpa dig med boendeproblem och kostrelaterade frågor som kan uppstå under din vistelse på skolan. Hos mig kan du även låna spel som pingisracket eller kubb, allt efter önskemål och säsong.

Om du vill komma i kontakt med mig kan du också använda nedanstående formulär. Berätta vem du är och vilka frågor du har, så kan jag kontakta dig. Glöm inte att skriva ditt telefonnummer om du vill bli uppringd.

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Ämne

Ditt meddelande