Berlin

Berlin – en resa i det kalla krigets historia

Sommaren 2020 arrangerar Österlens folkhögskola den sjätte upplagan av sommarkursen Berlin – en resa i det kalla krigets historia. Under fem kursdagar på plats i Berlin kommer ni att guidas runt på olika historiska platser med anknytning till det kalla kriget och stadens delade historia. Vi besöker bland annat transithallen Tränenpalast, flygplatsen Tempelhof, Stasis högkvarter och rannsakningshäkte samt DDR-muséet i anrika Kulturbrauerei. På dessa historiska platser ledsagas vi av duktiga svensk- och engelskspråkiga guider.

Guidningarna kompletteras med stadsvandringar med Håkan Johansson, lärare i historia och tidigare bosatt i Berlin, som ciceron. Stadsvandringarna sker lite avsides de vanliga turiststråken och bjuder på promenader på trevliga torg och bakgator i de centrala stadsdelarna Mitte, Prenzlauer Berg, Kreuzberg och Friedrichshain. Kursen lämpar sig väl både för nybörjare och rutinerade berlinresenärer i alla åldrar. På våra exkursioner kommer vi att färdas med spårvagn, tunnelbana, pendeltåg och buss, men det kommer också att bli många promenader.

I avgiften ingår program och boende. Ni får alltså själva organisera er resa till Berlin med flyg, tåg, buss eller egen bil. Vi möts sedan upp på vårt hotell på vid kursstart och har traditionsenlig uppstartträff på Prater Biergarten.

Kostnad
4000: – för del i dubbelrum och 6000: – för enkelrum. I priset ingår hotellrum på tvåstjärnigt centralt hotell med frukost fyra nätter, veckokort för Berlins kollektivtrafik (Zon AB), samt inträden och guidningar på Tränenpalast, Museum in der Kulturbrauerei, Flughafen Tempelhof, Stasimuseum samt Gendenkstätte Berlin-Hohenschönhausen.
Kursdatum
30 juni – 4 juli 2020

Sista anmälan
31 mars 2020

Övriga upplysningar

  • Det finns 20 kursplatser och du måste ha fyllt 18 år för att bli antagen.
  • Kursen kan komma att ställas in om deltagarintresset inte är tillräckligt stort. Om det blir aktuellt kommer detta kommer att meddelas i början av april 2020.

Bilder från tidigare sommarkurser i Berlin.

Det regnar vid Stasi
Spree
Kontakt

Håkan Johansson

e-post: hakan.johansson@osterlen.fhsk.se

Telefon: +46706880333