Odla på Österlen

Odla på Österlen

Är du en odlare? Önskar du bli en odlare? Nyfiken på odling? Då ska du passa på, vi har kursen för dig. Vi är två lärare som brinner för odling och gärna vill sprida och dela odlarglädje med er.
Jennifer har odlat från och till i många år men blev för några år sedan inspirerad att odla ännu mer och jobba mot självförsörjning. Hon har gått några olika kurser som vägledning i sin odling, hos influenser Sara Bäckmo och Holma Folkhögskola.

Odling på Österlen kommer att innehålla olika studiebesök där ni hämtar mycket inspiration till era egna odlingar. Österlen förgylls av matproduktion och odlingar, för att inte glömma den underbara naturen vi har här. Några ställen vi tänkt besöka är Mandelmanns gård, Ecotopia, Österlens Kryddor. Vi kommer att lära er snabba, ganska enkla sätt att komma igång med odlingen. Vi kommer att ha föreläsningar, diskussioner och praktiska övningar i skolans köksträdgård. Hur ser odlingssäsongen ut? Sår man endast på våren? Kan man plocka grönsaker på vintern? Vi undersöker svaren på dessa frågor. Vi byter tips, idéer och erfarenhet med andra odlingsintresserade.

Tänk er fyra dagar på härliga Österlen fyllda med odling, utflykter, och utbyte med likasinnade!

INSTÄLLD

 

Kostnad
Kost och logi enkelrum: 3050 kr
Kost och logi del i dubbelrum: 2450 kr
Endast kost: 1250 kr
Kursen är avgiftsfri men en materialkostnad tillkommer med 1500 kr.

Kursdatum
1 juli – 4 juli 2019

Sista anmälan
6 maj 2019

 

Kontakt

Jennifer Kirkland
Telefon:
0417-280 00
Epost:
Jennifer.Kirkland-Persson@osterlen.fhsk.se

Jennifer Kirkland