SFI Webbsvenska för akademiker

Information om kursen

I samarbete med bland annat Lunds universitet erbjuder Österlens folkhögskola en unik möjlighet för dig som har en akademisk utbildning och som inte har möjlighet att läsa SFI (nivå C eller D) på dagtid eller som vill ha snabbare takt i dina studier i svenska språket.

Projektet vänder sig i första hand till dig som bor i Simrishamn och Tomelilla kommun.Utbildningen vänder sig i första hand till utrikesfödda kvinnor med akademisk utbildning. I mån av plats kan även män med akademisk utbildning bli aktuella för utbildningen.

Om utbildningen
Utbildningen är en distansutbildning med en obligatorisk digital träff per vecka. Språk- och litteraturcentrum vid Lunds universitet har tagit fram innehållet och ansvarar för merparten av lärarstödet. Du får låna läroböcker på skolan. Du behöver ha tillgång till dator eller mobiltelefon eller läsplatta.

Vägledning
Som deltagare får du tillgång till studie- och karriärvägledning via Lunds universitet och Malmö universitet. Det finns också möjligheter att boka tid för individuell vägledning.

Kursstart
17 augusti med löpande intag.
Löpande intag har vi beroende på om det finns plats i grupperna.

Praktisk information
Utbildningen innebär inga kostnader. Du har inte möjlighet att ansökan om att få bo på skolans internat. Kursen är inte CSN-berättigad.

 

Praktisk information om Webbsvenska vid Österlens folkhögskola
Om du är intresserad av utbildningen, kontakta:
Linda Nilsson E-mail: linda.nilsson@osterlen.fhsk.se