Deltagare berättar – Allmän kurs

Röster från deltagare

”Jag gick på Österlens folkhögskola hösten 2019-julen 2020, den tiden var den bästa tiden i mitt liv.
Tiden på folkhögskolan gav mig en chans att få utvecklas som människa samtidigt som jag fick behörighet.
Jag hade svårt för eller ens gav mig chans att läsa innan jag började på skolan!
Jag började skoltiden som vilsen 20 åring med låg självkänsla och slutade skolan med en känsla där jag visste
vad jag ville och vänner och lärare för livet, vilket har hjälpt mig i vidare utbildning!
En skola som gav mig en andra chans i livet, idag snart ett  år senare med fria fötter har jag fast arbete och snart färdig
undersköterska, fler borde ta chansen av den här underbara atmosfären på skolan med bra lärare som tar hand om en så man klarar sina mål!”
Amanda Alminde

”Folkhögskolan har betytt en andra chans i det sociala livet. Som före detta missbrukare står man inte högt i kurs ute i samhället.
Här på Österlens folkhögskola har bemötandet varit helt otroligt, att inte bli dömd på förhand, de har sett mig för den jag är idag och inte den gamla personen. Att få en stabil grund att stå på har gjort mig både självsäker och trygg, nu vet jag att jag kan och kommer att gå ut med höga omdömen och rak i ryggen. Folkhögskolan är ett bra ställe att lära sig sociala möten och att bygga upp sitt självförtroende. Skolformen är fri under eget ansvar”.
Deltagare på Allmän kurs

”Förut hade jag svårigheter att acceptera andra på grund av jag växte upp i ett homogent samhälle där alla har samma religion, bakgrund och traditioner. Men när jag började studera på Österlens folkhögskola lärde jag mig hur man accepterar andra genom att få möta deltagare som kommer från olika länder och genom att delta i samarbete med varandra i olika aktiviteter”.
Nazha Hadjooz