Internatet

Kom in i gemenskapen

Internatelever har en unik gemenskap. De som bott på internat säger att det är där de fått vänner för livet, vänner som ingenting senare kan ta ifrån dem, varken geografiska avstånd eller intressemotsättningar.

På Österlens folkhögskola värnar vi om att alla ska känna sig hemma. Vi har regelbundna korridormöten om gemensamma aktiviteter och trivselfrågor i allmänhet.

  • Skolan har 40 enkelrum och 25 dubbelrum som är fördelade i  olika hus.
  • Det finns rum både med och utan egen toalett.
  • Du behöver endast ta med personliga saker, kudde, täcke och sänglinne.
  • I ditt rum finns nätverksanslutning, både WiFi och fast anslutning. Skolan har 1000Mbit fiber anslutning mot Internet.
  • I varje korridor finns ett litet pentry där du kan laga din mat på kvällar och helger.

Lunch och kvällsmat, måndag – torsdag samt lunch fredagar serveras i matsalen. Kontakta personalen i köket innan terminstart om du behöver specialkost.

På din fritid kan du använda styrketräningslokal, bastu, gymnastikhall och en fritidslokal med biljardbord och bordtennisbord.

Kostnader
Internatpriser HT 2023
Priset på internatrummen varierar beroende på standard och om du bor i enkelrum eller dubbelrum. I priset för rummet ingår också kostnaden för lunch och kvällsmat, måndag – torsdag samt lunch fredagar.

Internatet har namn efter byar i närheten: Högestad, Herrestad, Övraby, Nedraby och Lyckås

Internatchef
Kerstin Blohmé

”Jag ansvarar för skolans internat. Jag kan hjälpa dig med boende och kostrelaterade frågor som kan uppstå under din vistelse på skolan. Hos mig kan du även låna spel som pingisracket eller kubb, allt efter önskemål och säsong.
Om du vill komma i kontakt med mig går det bra att maila eller ringa på telefonnumret som står här bredvid”.

 

Kerstin Blohmé
Telefon:
0417-280 20
Epost:
Kerstin.Blohme@osterlen.fhsk.se

Kerstin Blohmé

Köket

Telefon: 0417-280 21

Epost: koket@osterlen.fhsk.se