Musik genom livet

Musik genom livet – musikkurs för 55+ 

Utvecklas tillsammans

Musik genom livet riktar sig till dig som är musikintresserad och har fyllt 55 år. I kursen får du träffa och spela musik tillsammans med andra, lära dig mer om musik och utveckla din förmåga att spela ett instrument eller att sjunga. Materialet vi arbetar med är varierat, hämtat från olika musikgenrer och väljs av kursdeltagare och ledare tillsammans. Låtarna arrangeras så att alla oavsett förkunskapsnivå ska kunna vara med och spela.

Spela tillsammans

Varje vecka spelar vi tillsammans i grupper som bildas utifrån deltagarnas instrumentval. Du som deltagare har ett 90 minuter långt kurstillfälle per vecka, antingen på onsdagar eller fredagar.

Utmana dig själv

Kursen ger dig som spelat och sjungit tidigare möjlighet att återuppta ditt musicerande, det är aldrig för sent att lära sig nya saker. Det krävs inga direkta musikaliska förkunskaper för att gå kursen. Vi ser gärna att du har ett stort musikintresse och är villig att lägga en del tid på egen övning hemma.

Lärare

Fredrik Almcrantz är basist och en mångsidig musiker som gärna rör sig mellan olika musikgenrer. 2016 tog han sin examen från gymnasielärarutbildningen på Musikhögskolan i Malmö. Sina lediga dagar spenderar han tillsammans med familjen på en gård strax utanför Sjöbo. Han spelar och skriver musik i det Malmöbaserade bandet Sista Bossen.

Ylva Almcrantz är musiker, kompositör och musiklärare. Hon har studerat på flera av Sveriges förnämsta folkhögskolor och har en musiklärarexamen från Musikhögskolan i Malmö. Där lärde Ylva känna Fredrik och tillsammans funderade de på hur det skulle vara att starta en musikutbildning för 55+. 2018 startade vi upp vår kurs i Tomelilla. Ylva spelar och skriver musik i bandet Dearest Sister.

Antagningskrav

Musik genom livet riktar sig till dig som är över 55 år. Du behöver ha ett stort musikintresse, möjlighet att gå kursen på onsdagar eller fredagar samt vara beredd lägga en del tid på egen övning. Inga förkunskaper vad gäller instrumentspel eller sång krävs.

 

 

 

 

 

KONTAKT
 FREDRIK ALMCRANTZ

fredrik.almcrantz@osterlen.fhsk.se

KURSTID

Torsdagar och fredagar med start 2024-08-29

Lovdagar

Höstlov: 28/10 2024 – 1/11 2024 (vecka 44)
Sportlov: 17/2 2025 – 21/2 2025 (vecka 8)
Påsklov: 14/4 2025 – 18/4 2025 (vecka 16)

STUDIEOMFATTNING

Två terminer

KURSAVGIFT
  • Kursavgiften är 750 kronor per termin. Information gällande betalning
    kommer efter terminsstart.

ANSÖK SENAST

15 maj 2024