SMF – Studiemotiverande folkhögskolekurs

SMF

Missade du en del av gymnasiet och saknar fullständigt betyg. Känner att du kanske skulle vilja börja plugga igen?

Hos oss kan du prova hur det är att studera och kanske hitta den utbildning som passar dig och dina mål.

Kursen är 13 veckor lång.

Du ansöker till kursen genom Arbetsförmedlingen, du måste alltså vara inskriven där för att få möjlighet att gå denna kurs.

Här handlar mycket om att gemensamt och enskilt fundera över och diskutera vad studier är och fundera över hur du själv fungerar i en studiesituation. Kursens utformning och innehåll baseras till stor del på deltagarnas behov och önskemål.

Några ämnen som vi kommer att studera är:

Svenska
Engelska
Matematik

Samhällskunskap
Motivation
Hälsa

Bild/skapande
Studiebesök
Studie- och yrkesvägledning i grupp och enskilt.

Deltagare i kursen har tillgång till vägledning individuellt och i grupp genom skolans studie och yrkesvägledare. Om du, när kursen är slut, känner att detta med studier kan passa dig kan du söka till folkhögskolans Allmänna kurs.
Allmän kurs kan ge dig behörighet att söka till universitet och högskola. Vi kan även hjälpa dig att hitta andra former av studier som kanske passar dig bättre. Är du intresserad och vill veta mer om vår SMF-kurs kan du kontakta Sofia Byberg. Vi tar regelbundet emot studiebesök och visar skolan och berättar om kursen.  Vi har även restaurang, bibliotek, gymnastiksal och fritidslokal som du kan utnyttja som kursdeltagare på Österlens folkhögskola.
gymnasiet SMF utbildning  
Kontakt
JENS KARLSSON

jens.karlsson@osterlen.fhsk.se