Allmän kurs – Foto

Vill du lära dig mer om fotografering?
Allmän kurs – Foto

Som ett komplement till de gymnasiegemensamma ämnena läser du som studerar Allmän kurs – Foto, också fyra lektioner foto och bildredigering varje vecka.

Detta är en grundläggande kurs i foto för dig som tycker det är kul att fotografera men inte kan så mycket om kamerans funktioner och bildredigering.

Vi kommer att gå igenom fototeknik och kamerans manuella lägen. Genom olika övningar och uppgifter tar du bilder som vi sedan ibland diskuterar gemensamt. Tillsammans kommer även att studera andras foton.

Bilderna kommer vi att redigera i programmet Photoshop Elements som hjälper dig att förbättra dina foton. Du får också lära dig hur du förbereder bilder för utskrift eller för att publicera på nätet.

Om det dyker upp en spännande fotoutställning i närområdet kan vi göra ett besök för att få inspiration till vårt arbete.

Upphovsrätt är något som ofta nämns i media, det ska vi också ta oss en titt på.

Du behöver ha tillgång till en digitalkamera, det vill säga en kompaktkamera eller systemkamera. Om du inte har en kamera kan du använda din mobil men då kan du bli lite mer begränsad när det gäller kamerainställningar.

Lärare

Lars Agetorp
Telefon:
0417-280 00
Epost: Lars.Agetorp@osterlen.fhsk.se