Deltagare berättar – Konstskolan unikum

Jag tycker det har varit bra på Konstskolan Unikum under mina tre år här. Jag har lärt mig ganska mycket, speciellt oljepastell har jag blivit bättre på. Jag har också blivit säkrare på mig själv och vågar säga vad jag tycker nu.
Linnea Gleisner

Jag har trivts jättebra på konstskolan Unikum. Jag har lärt mig mycket om konst och form, mer än vad jag kunde innan. Det har varit roliga uppgifter men lite svåra har de också varit, men då har det varit en utmaning. Alla utflykter vi har gjort med Unikum har varit bra och roliga och när vi varit på olika konstutställningar har det också varit bra och intressant. Det är alltid roligt att få lite inspiration. När vi hade elevutställningar så var de också bra och det var alltid roligt att visa upp det man hade gjort.
Tack för att jag har fått gå på konstskolan Unikum i tre hela år. Tack för den tiden som har gått med en massa utmaningar och med all skratt och glädje. Jag kommer sakna er alla lärare och elever på konstskolan Unikum.
Nathalie Persson

”Jag tycker min vistelse på Unikum har varit mycket bra! Jag har blivit bemött med kärlek och respekt. Jag har lärt mig behärska många olika tekniker inom konsten. Jag har utvecklat mitt personliga uttryck i det jag skapar. Jag känner mig säkrare när jag skapar en bild eller skulptur. Jag vet hur jag ska tänka när jag vill skapa något. Jag har känt mig osäker på tecknandet och jag känner mig säkrare på den biten nu. Allt som allt har jag trivts mycket bra på Unikum. Jag har utvecklats som människa. Jag har lärt mig acceptera mig själv och de svårigheter jag har.”
Anonym

Till er – mina Unikumvänner!
Jag har fixat mina vingar, de är inte brutna längre, nu flyger jag själv över berg och kullar. Mitt tack till er varar för evigt, vilken tur jag haft som fått äran att lära känna er.
Jag kommer aldrig att glömma er och denna tid vi haft tillsammans. Minnet är starkt och glatt, så jag bär alltid er med mig och jag lovar, jag bär er med stolthet.
Thomas Nilsson

Jag tycker i stort sett att allting varit bra, jag har fått hjälp och stöd när det behövts och har tyckt om allt vi har gjort inom konsten. Även om det är saker jag tyckt varit jobbiga eller tråkiga så vet jag att det varit bra för mig och en lärdom.
Annars vill jag bara tacka för den absolut bästa tiden i mitt liv där jag kunnat växa i min egen takt. Jag kommer alltid att ha er och Unikum i mitt hjärta och kommer kunna se tillbaka på tiden här med stor glädje och tacksamhet!
Therese Lärka

Tack för tre underbara år, ursäkta för eventuella gråa hår.
Mycket bra jag ändå fick lära, trots att ni ibland fick höra mig svära.
Själv fäller mitt inre ibland en tår över att jag inte längre här går,
för minnena och bilderna är så sköna och fina
att jag utan större pina
gjorde mig ett evigt minne
som sitter kvar även när jag fallit av livets pinne.
Hugo Lillheden