Spelutvecklare

Game creator år 1

Vill du ta ditt spelintresse till en ny nivå? Har du en fascination för 3d-grafik? Vill du pröva på spelprogrammering eller rentav utveckla ett eget spel? Då är Österlens folkhögskolas nya
ettåriga utbildning Game creator något för dig.


Ljusa framtidsutsikter

Spelbranschen är mycket starkt växande, framförallt i Skåne. Samtidigt blir gapet mellan antal anställda och antalet utbildade större och större. Det har Dataspelsbranschen slagit fast. År 2030 behövs det 30.000 spelutvecklare i Sverige varav de flesta i Sydsverige.
Svenskutvecklade dataspel står för 4,1% av den svenska tjänsteexporten enligt senaste spelutvecklarindex. En omättlig bransch just nu.

Vi strävar alltid efter att våra deltagare når sin maximala personliga utvecklingspotential och att generellt höja bildningsnivån. Lärande tillsammans, nyfikenhet och självkänsla är viktiga ledord som genomsyrar utbildningen. Vi utforskar spel visualisering och spelutveckling tillsammans. Samtidigt är undervisningen till stor del individanpassad, vilket betyder att kurserna kan formas efter deltagarens behov och förutsättningar.

Att bo och verka på skolan

Gammalt och nytt möts. I våra anrika lokaler på Österlens folkhögskola erbjuder vi den nya kursen Game creator år 1. Kursen sträcker sig över ett läsår och det finns bra möjligheter till boende på internat. Kurslokalen är utrustad med nya datorer anpassade för spelutveckling. Du har tillgång till din dator och arbetsplats under hela kurstiden.


Läsåret är uppdelat i fyra delar
  • Kursen inleds med en kortare tillbakablick på spelbranschens 60-åriga historia. Vilka spelidéer har varit lyckosamma och nått legendariska höjder och vad har vi att se fram emot de närmaste åren?
  • Därefter fortsätter kursen med grundläggande 3d-modellering där Blender används. I kursens andra del går man direkt in på animation och riggning samt lite mer avancerade verktyg för att skapa karaktärer och miljöer.
  • Vid början av den tredje kursdelen finns ett vägskäl. Det går nu att fördjupa sig inom
    programmering för den som har spelutvecklingsintresse. Vi använder C# och spelmotorn Unity för att programmera och animera och börjar i 2d-grafik. Den som har ett större intresse av visualisering och 3d-grafik kan istället fördjupa sig inom detta i ett större “in house” projekt där du arbetar själv eller i grupp.
  • Den fjärde och sista delen av utbildningen ger också flera valmöjligheter. Det går att få praktisera på ett spelhus eller hos någon spelutvecklare. Här har vi många lokala kontakter och vi individanpassar praktiken så långt det går just för dig. För den som sitter på en egen spelidé eller har visioner om ett eget spel går det också att fokusera på detta. Detta gör du antingen själv eller tillsammans med andra. Vi erbjuder också som ett tredje alternativ att du fördjupar dig inom ett större visualiseringsprojekt.
Förkunskaper

För att kunna bli antagen till utbildningen behöver du uppfylla vissa förkunskapskrav.
Vi vill att du skriver ett personligt brev där du berättar om dig själv och varför du är intresserad av vår utbildning.
Kursen är en eftergymnasial utbildning. Om du inte har en fullgjord gymnasieexamen tar vi hänsyn till det och ser till dina förkunskaper inom spelutvkling. Vi kan även, inom rimliga gränser, ge dig möjlighet att komplettera vissa ämnen om det skulle behövas.

Kostnad

På folkhögskola är undervisningen fri men avgifter tas ut för material som slits och studieresor bland annat till Branschmässa Sweden game conference och Dream hack i Jönköping.

1500 kr/läsår för material på skolan. Betalas antingen som engångssumma eller uppdelat på 9 delinbetalningar a 167 kr.

3000 kr/läsår för studieresor och entréavgifter. Betalas antingen som engångssumma eller uppdelat på 9 delinbetalningar a 333 kr.

Den 16 april är sista anmälningsdag

 

spelutvecklare utbildning, svenska spelutvecklare, svenska spelutvecklare, svenska spelutvecklare, Game creator, spelutvecklare utbildning, spelutvecklare kurs,spelutvecklare kurs,spelutvecklare kurs, spelutvecklare, spelutvecklare spelutvecklare, spelutvecklare utbildning spelutvecklare utbildning, spelutvecklare, Game creator

Kontakt

Niclas Tornbladh
Niclas.tornbladh@osterlen.fhsk.se

Den 16 april är sista anmälningsdag