Musik genom livet

Musik genom livet – musikkurs för 55+ 

Musik genom livet riktar sig till dig som är musikintresserad och har fyllt 55 år. I kursen får du träffa och spela musik tillsammans med andra, lära dig mer om musik och utveckla din förmåga att spela ett instrument eller att sjunga.

Kursen ger dig som spelat och sjungit tidigare möjlighet att återuppta ditt musicerande, det är aldrig för sent att lära sig nya saker. Det krävs inga direkta musikaliska förkunskaper för att gå kursen. Vi ser dock att gärna att du har ett stort musikintresse och är villig att lägga en hel del tid på egen övning hemma.

Varje vecka spelar vi tillsammans i grupper ihopsatta utifrån deltagarnas instrumentval med fokus på samspel och kommunikation. Du som deltagare har ett 90 minuter långt kurstillfälle per vecka, antingen på onsdagar eller fredagar.

Materialet vi arbetar med är varierat, hämtat från olika musikgenrer och väljs av kursdeltagare och ledare tillsammans.

 

LÄRARE

Fredrik Almcrantz är basist och en mångsidig musiker som gärna rör sig mellan olika musikgenrer. 2016 tog han sin examen från gymnasielärarutbildningen på Musikhögskolan i Malmö. Sina lediga dagar spenderar han tillsammans med Ylva i en gammal skånelänga strax utanför Sjöbo. Han spelar och skriver musik i det Malmöbaserade bandet Sista Bossen.

Ylva Almcrantz är musiker, kompositör och musiklärare. Hon har studerat på flera av Sveriges förnämsta folkhögskolor och har en musiklärarexamen från Musikhögskolan i Malmö. Där lärde Ylva känna Fredrik och tillsammans spånade de på hur det skulle vara att starta en skola för femtiofemplussare. Ylva spelar och skriver musik i det albumaktuella bandet Dearest Sister.

Kurstid

Onsdagar och fredagar 2023-08-17 – 2023-12-20,

Lovdagar:
Höstlov: 30/10 2023 – 3/11 2023 (vecka 44)

Antagningskrav

Musik genom livet riktar sig till dig som är över 55 år. Du behöver ha ett stort musikintresse, möjlighet att gå kursen på onsdagar eller fredagar samt vara beredd lägga en del tid på egen övning. Inga förkunskaper vad gäller instrumentspel eller sång krävs.

Kursavgiften är 750 kronor (betalas i samband med kursstart)

Sista ansökningsdatum

Antagningen stänger 31 maj 2023

 

 

 

LÄRARE

Kontakt
Telefon:0417-280 00
Epost: fredrik.almcrantz@osterlen.fhsk.se
Epost: ylva.almcrantz@osterlen.fhsk.se


Fredrik Almcrantz                         Ylva Almcrantz