Musik genom livet

Musik genom livet – musikkurs för 55+ 

Musik genom livet riktar sig till alla musikintresserade som är 55 år fyllda. Kursen är till för dig som vill träffa och spela musik tillsammans med andra, berika din vardag med att lära dig nya saker och utveckla din förmåga att spela ett instrument eller att sjunga.

I kursen lägger vi stor vikt vid att denna utveckling sker i ett lustfyllt sammanhang där kursdeltagarna tillsammans utvecklar sin musikkännedom. Kursen ger dig som spelat tidigare i livet möjlighet att återuppta ditt musicerande och att få göra det tillsammans med andra. Det krävs inga förkunskaper inom musik för att gå kursen, både du som vill lära dig att spela ett instrument från grunden och du som redan spelar ett instrument är välkomna.

Vi träffas varje fredag för  ensemblespel och musikverkstad.

 ensemblen spelar vi tillsammans i grupper ihopsatta utifrån deltagarnas instrumentval med fokus på samspel och kommunikation. Materialet vi arbetar med är varierat, hämtat från olika musikgenrer och väljs av kursdeltagare och ledare tillsammans. Materialet ska kännas inspirerande och är hanterbart att spela, oavsett förkunskapsnivå.

musikverkstaden ges alla deltagare möjlighet att träffas och lära känna varandra. Denna kurs är flexibel vad gäller innehåll och kan till exempel innehålla körsång, föreläsningar och musiklyssning.

Artikel om kursen i Ystads Allehanda: http://www.ystadsallehanda.se/article/aldrig-for-sent-att-borja-lira-i-ett-band/

Lärare


Fredrik Persson är basist och en mångsidig musiker som gärna rör sig mellan olika musikgenrer. 2016 tog han sin examen från gymnasielärarutbildningen på Musikhögskolan i Malmö. Sina lediga dagar spenderar han tillsammans med Ylva i en gammal skånelänga strax utanför Sjöbo. Han spelar och skriver musik i det Malmöbaserade bandet Sista Bossen.

Ylva Almcrantz är musiker, kompositör och musiklärare. Hon har studerat på flera av Sveriges förnämsta folkhögskolor och har en musiklärarexamen från Musikhögskolan i Malmö. Där lärde Ylva känna Fredrik och tillsammans spånade de på hur det skulle vara att starta en skola för femtiofemplussare. Ylva spelar och skriver musik i det Malmöbaserade bandet Allra Käraste Syster.

Kurstid
15 kursdagar, fredagar 2022-08-26 – 2022-12-09, exkl. vecka 44.

Sista ansökningsdatum
Antagningen är stängd för höstens kurs

Antagningskrav
Musik genom livet  riktar sig främst till dig som är över 55 år men alla är så klart välkomna att skicka in sin ansökan. Du behöver ha ett stort musikintresse, möjlighet att gå kursen på fredagar samt vara beredd lägga en del tid på egen övning. Inga förkunskaper vad gäller instrumentspel eller sång krävs.

 

 

 

 

LÄRARE

Kontakt
Telefon:0417-280 00
Epost: fredrik.persson@osterlen.fhsk.se
Epost: ylva.almcrantz@osterlen.fhsk.se


Fredrik Persson                           Ylva Almcrantz