Inställd! Sommarkurs – Vandra och fotografera på Österlen

KURS INSTÄLLD PÅ GRUND AV CORONA REKOMMENDATIONER.

Detta är en kurs för dig som vill vandra i Österlens unika och omväxlande natur samtidigt som du på ett kreativt och inspirerande sätt lär dig hur du fångar den på bild. Kursen vänder sig till nybörjare och du ges möjlighet att lära dig fotografins grunder med avseende på bland annat olika typer av ljus, bildkomposition, utrustning, tekniska inställningar och annat som ger bilderna det där lilla extra. Du bör kunna gå ca 5 km i lugn takt.

Österlens natur erbjuder en enastående mångfald. Landskapet skiftar tvärt och i varje liten ”värld” finns något nytt att upptäcka och fotografera. De plötsliga övergångarna mellan exempelvis skog, hed eller strand i kombination med en rik flora, öppnar upp för nästan obegränsade möjligheter att laborera med olika stilar och tekniker. Vid valet av vandringssträckor söker vi oss till platser av olika karaktär för att möjliggöra en så omfångsrik natur- och fotoupplevelse som möjligt. Givetvis är vi styrda av varje dags väderförhållanden och kommer anpassa turerna därefter.

Rätt utrustning och förberedelser är ett måste för en säker och njutbar vandring. Därför kommer vi också dela med oss av praktisk kunskap och lärdomar från erfarenheter av vandring och vildmarksliv. För att kunna delta i kursen krävs ingen särskild friluftsutrustning, men en gnutta sunt förnuft vid sko- och klädval skadar såklart inte. För att få ut så mycket som möjligt av de olika fotouppdragen är det fördelaktigt att medta en kamera som kan styras manuellt, gärna en systemkamera (dock inget krav). Skolan kan bistå med ett fåtal kameror.

I slutet av kursen får du möjlighet att lära dig grundläggande kunskaper i bildredigering. Med väldigt enkla redigeringar kan ett foto förbättras avsevärt! Vi kommer att arbeta med programmet Photoshop Elements.

Kostnad
Kost och logi i enkelrum: 3250 kr
Kost och logi del i dubbelrum: 2650 kr
Endast kost: 1450 kr
Kursen är avgiftsfri men en materialkostnad tillkommer på: 700 kr

Kursdatum
29 juni till 2 juli 2021

Ansök senast
31 januari 2021

 

Bilder från kursen 2018, fotograf Sven Lunden.

 

 

 

 

Kontakt

Inga Johansson
Telefon:
0417-280 00
Epost:
Inga.johansson@osterlen.fhsk.se

Inga Johansson