Sommarkurs – Vandra och fotografera på Österlen

Detta är en kurs för dig som vill vandra i Österlens unika och omväxlande natur samtidigt som du på ett kreativt och inspirerande sätt lär dig hur du fångar den på bild. Kursen vänder sig till nybörjare och du ges möjlighet att lära dig fotografins grunder med avseende på bland annat olika typer bildkomposition och tekniska inställningar. Du bör kunna gå ca 5 km i lugn takt.

Förmiddagen ägnar vi åt en kort genomgång av teknik och uppgift för dagen. Efter detta ger vi oss ut med bussar och är borta hela dagen för att fotografera och ströva runt i landskapet. Den här kursen fokuserar på känslan av att vara ute tillsammans och uppleva natur samtidigt som vi försöker skapa bilder av den. Vår idé med kursen är att vi använder tiden till att vara ute och inte till långa teoretiska genomgångar.

Österlens natur erbjuder en enastående mångfald. Landskapet skiftar tvärt och i varje liten ”värld” finns något nytt att upptäcka och fotografera. De plötsliga övergångarna mellan exempelvis skog, hed eller strand i kombination med en rik flora, öppnar upp för nästan obegränsade möjligheter att laborera med olika stilar och tekniker. Vid valet av vandringssträckor söker vi oss till platser av olika karaktär för att möjliggöra en så omfångsrik natur- och fotoupplevelse som möjligt. Givetvis är vi styrda av varje dags väderförhållanden och kommer anpassa turerna därefter.

För att kunna delta i kursen krävs ingen särskild friluftsutrustning, men en gnutta sunt förnuft vid sko- och klädval skadar såklart inte. För att få ut så mycket som möjligt av de olika fotouppdragen är det fördelaktigt att medta en kamera som ka styras manuellt, gärna en systemkamera (dock inget krav). Skolan kan bistå med ett fåtal kameror. Om du har ett stativ är det bra att ta med det också men skolan har några stativ att låna ut till den som saknar ett.

I slutet av kursen får du möjlighet att lära dig grundläggande kunskaper i bildredigering. Med väldigt enkla redigeringar kan ett foto förbättras avsevärt! Vi kommer att arbeta med programmet Photoshop Elements.

Kostnad
Kost och logi i enkelrum 3 400 kr, plus övriga deltagaromkostnader 800 kr. Totalt 4200 kr.
Kost och logi del i dubbelrum 2 700 kr, plus övriga deltagaromkostnader 800 kr. Totalt 3500 kr.
Endast kost 1 500 kr, plus övriga deltagaromkostnader 800 kr. Totalt 2300 kr.

Kursdatum
28 juni till 1 juli 2022 ( 4 dagar) kl. 9-17
Start tisdag 28/6  kl.11:00
Slut fredag  1/7 kl.13:00

Ansök senast
Kursen är fulltecknad
Max 14 deltagare


Bilder från kursen 2018, fotograf Sven Lunden.

Ansvarig kursledare: Inga Johansson
Medhjälpare: Eva Lancing

 

 

 

Kontakt

Inga Johansson
Telefon:
0417-280 00
Epost:
Inga.johansson@osterlen.fhsk.se

Inga Johansson