Vi undervisar på kursen

Karolina Jeppson

Under delar av 2017 vikarierar jag för ordinarie lärare Mariann Meijer-Annerfeldt. Parallellt med lärararbetet skriver jag om världens musik och litteratur, som frilansjournalist.

Mariann Meijer-Annerfeldt
0706-18 33 87

Jag har varit verksam som lärare på skrivarkursen sedan 2007. Som kursansvarig sköter jag även det praktiska på kursen. Dessförinnan arbetade jag inom media med fokus på text och kommunikation. Jag har studerat pedagogik och litteraturvetenskap samt genomfört olika kurser inom skrivandet och det flexibla lärandet.

På fritiden gillar jag att forma och färga, på dukar och med lera. När tiden räcker till lyssnar jag gärna på musik, går på konserter och operor. Jag har rest till många platser, stora som små, men har nu hamnat på sydkusten, där jag kan se havet varje dag. Här lever jag tillsammans med min man och våra två pojkar.

Att läsa och skriva är något som funnits med mig hela livet. Nu har bitarna fallit på plats, som handledare på skrivarkursen får jag läsa nya berättelser varje vecka och kommunicera med många spännande människor varav en del befinner sig på andra sidan jordklotet.

För att skriva måste du ha något att berätta, med den här kursen vill vi inspirera dig att skriva din berättelse.

Peter Löfström
peter.lofstrom@osterlen.fhsk.se
0706-18 33 87
0706-92 86 80
Peter Löfström
Jag har alltid skrivit, i likhet med många av våra kursdeltagare. Medan jag har skrivit har jag bland annat arbetat som språkvårdare och gymnasielärare (svenska, franska, textkommunikation m m). Men helst och oftast har jag jobbat som journalist – på radio, tidning och som frilans.

Jag har publicerat några noveller och en radiopjäs och skriver alltid på något nytt projekt. Att vara lärare på en skrivarkurs genererar ständig inspiration och skrivlust.

Jag har bott i Malmö, Stockholm, Kanada, Österlen och just nu i Lund. Har tre barn som snart är på väg ut i livet på egen hand. Spelar cello i en amatörorkester och gillar att ge mig ut i skogen med kamera och kaffetermos i gryningen och spana på vilda djur.

Gillar att läsa också. Stephen King och Margaret Atwood finns på min nuvarande topplista, liksom Frithiof Nilsson Piraten – han som brukade säga: ”Det finns ingenting som inte har hänt men mycket som inte har berättats.” Jag håller med.