Vi undervisar på kursen

Mariann Meijer-Annerfeldt
070-618 33 87

Jag har varit verksam som lärare på skrivarkursen sedan 2007. Som kursansvarig sköter jag även det praktiska på kursen. Dessförinnan arbetade jag inom media med fokus på text och kommunikation. Jag har studerat pedagogik och litteraturvetenskap samt genomfört olika kurser inom skrivandet och det flexibla lärandet.

På fritiden gillar jag att forma och färga, på dukar och med lera. När tiden räcker till lyssnar jag gärna på musik, går på konserter och operor. Jag har rest till många platser, stora som små, men har nu hamnat på sydkusten, där jag kan se havet varje dag. Här lever jag tillsammans med min man och våra två pojkar.

Att läsa och skriva är något som funnits med mig hela livet. Nu har bitarna fallit på plats, som handledare på skrivarkursen får jag läsa nya berättelser varje vecka och kommunicera med många spännande människor varav en del befinner sig på andra sidan jordklotet.

För att skriva måste du ha något att berätta, med den här kursen vill vi inspirera dig att skriva din berättelse.

Emelie Hill Dittmer


Under höstterminen kommer jag att vikariera som lärare här på skrivarkursen, ett uppdrag som jag ser mycket fram emot. Att få möta och stödja aspirerande skribenter som är beredda att investera i sig själva och sitt skrivande är för mig ett privilegium.

Jag har alltid älskat ord, språk och berättelser. Historier finns ständigt runtomkring oss och ibland där man minst anar det. Vi bär alla på historier, vi är alla unika och har alla en livshistoria att förmedla.

Skrivit har jag gjort i hela mitt liv och allt började på allvar när jag fick mitt första uppdrag på lokaltidningen Sydöstran i Blekinge 1995. Under de senaste tolv åren har jag varit bosatt i England. Där har jag arbetat som frilansjournalist och skrivpedagog. Bland annat så har jag rapporterat för den anglosvenska communityn, och har skrivit för en blandning av svenska tidskrifter och tidningar, men även brittiska publikationer. Förutom anglo-svenska nyheter är mina intresseområden bland andra existentiella frågor, personlig utveckling, psykologi, alternativ medicin, kvinnofrågor och socialpolitik. Jag har även arbetat som kursledare i terapeutiskt skrivande. Innan flytten utomlands arbetade jag på dagstidningar runtom i södra Sverige.

2016 tilldelades jag Write Your Selfs licensstipendium, ett program och en metodik där personer som upplevt trauma får hjälp att skriva sig igenom och ur traumat – eller som av helt andra anledningar vill berätta sitt liv. Det terapeutiska skrivandet ligger mig varmt om hjärtat och jag tror starkt på skrivandets läkande kraft.

Karolina Jeppson


Jag är en extra resurs på skrivarkursen och är även kursansvarig för En litterär resa genom Afrika. Parallellt med lärararbetet arbetar jag som frilansjournalist inom kulturfrågor och vuxenutbildning.